Download de vacature in pdf 

  Het bestuur van de Stichting Vrije School Zeeland is op zoek naar

BESTUURSLEDEN (m/v)
       (vrijwillig)

Vrije School Zeeland

De Vrije School Zeeland is een zelfstandige school met een eigen bestuur, bestaande uit een toezichthoudend en een uitvoerend deel. De Vrije School Zeeland is een middelgrote gezinsschool met ongeveer 210 leerlingen, verdeeld over drie kleuterklassen en zes lagere schoolklassen.

De Vrije School Zeeland valt, net als elke andere Vrije School, onder de algemeen bijzondere basisscholen: ‘algemeen’ omdat de Vrije School Zeeland openstaat voor alle leerlingen, ongeacht de culturele of levensbeschouwelijke achtergrond; ‘bijzonder’ omdat deze bestuurd wordt door betrokken en deskundige ouders en vrijwilligers en niet door de overheid. De naam Vrije School is ooit gekozen om aan te geven dat de lesstof in de eerste plaats in dienst moet staan van de ontwikkeling van het kind en niet moet worden voorgeschreven vanuit belangen van de overheid, de staat of het bedrijfsleven.

Taken bestuursleden

Het bestuur is verantwoordelijk voor het toezicht op de organisatie en de kwaliteit van het onderwijs. Gemiddeld één keer per maand komt het bestuur bij elkaar. Onderwerpen voor het bestuur zijn o.a.: jaarplan en jaarverslag, schoolplan, strategisch beleidsplan, begroting en financiële jaarrekening, leeropbrengsten, huisvesting, ontwikkelingen passend onderwijs, personeel en formatieomvang en samenwerking met andere scholen.

Tags: bestuur Vacature bestuursleden vrijwillig profiel .

Lees verder

  • Hits: 715
2eadvent

Beste ouders en verzorgers,

Namens het team nodigen wij u van harte uit voor de Adventsviering in de Petrus & Pauluskerk in Middelburg op zondag 10 december van 15.30 tot 16.30 uur.

Tijdens deze informele viering zullen we luisteren naar het schoolkoor dat gevormd wordt door de leerlingen van de vierde, vijfde en zesde klas. Ook zullen het ouderkoor Tourdion en het lerarenteam enkele liederen ten gehore brengen. Daarnaast zal er een mooi kerstverhaal worden verteld en zingen wij met z’n allen enkele kerstliederen.

Tags: Adventsering, schoolkoor Tourdion Ouderkoor lerarenteam kerstliederen kerstverhaal uitnodiging .

Lees verder

  • Hits: 248
Transparant Sint Juf Annelies

"Sint en zijn pieten zijn weer in het land! Dat laat ons hart niet alleen kloppen van verwachting, maar ook wel eens van wanhoop of stress. Pepernoten liggen al vanaf begin september in de winkels, het Sinterklaasjournaal wordt elk jaar doller en voller. En pieten én klazen kom je overal tegen: op het werk, de sport- en knutselclub, het kinderdagverblijf en op straat. Hoe houden we het leuk?" Dit is hoe het blog aanvangt. Spreekt het onderwerp je aan? Lees dan verder op het webblog van Inspiratie voor Ouders.

Tags: Inspiratie voor ouders Sint Nicolaas blogpost Sinterklaas Sinterklaasjournaal pepernoten .

  • Hits: 124