Vacature Pedagogisch medewerker BSO

vacaturebso

BSO de Buitenkans, de BSO van de Vrije School Zeeland zoekt met onmiddellijke ingang een

pedagogisch medewerker

voor de dinsdag en donderdag van 12.30-18.30 uur

Wij zoeken een enthousiast iemand met affiniteit voor het vrijschoolonderwijs en ervaring met verticale groepen.

Je kunt je reactie sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BSO, Vacature, BSO de Buitenkans, Pedagogisch Medewerker, vrijeschoolonderwijs, verticale groepen

  • Hits: 407

Sint Jan 2018


Dit schooljaar vieren wij Sint Jan op 22 juni op de camping van Ter Linden. We starten om 15.00 uur. Wij zullen daar niet alleen spelen en eten, maar ook het Sint Jansvuur ontsteken, muziek maken en dansen. Om 18.30 uur wordt een start gemaakt met opruimen.
In de video een voorbeeld voor het maken van een bloemenkrans.

Meer informatie staat in de nieuwsbrief van 15 juni!

Jaarfeesten, Sint Jan, midzomerfeest, Rozenpoort, spelletjes, muziek, gedanst, picknick, over vuur springen, louterend, verjagen boze geesten, Johannes de Doper

  • Hits: 423

Wat doet muziek met kinderen?

Schermafbeelding 2018 04 04 om 09.04.40

Muziek en euritmie op Vrije School Zeeland

Het Inspiratieweekend van dit voorjaar, toegankelijk voor iedereen, wordt verzorgd door twee vakleerkrachten van Vrije School Zeeland. Anne-Marijke de Jong neemt ons mee in het hoe en waarom van muzieklessen in het vrijeschoolonderwijs. Boudewijn van Sluijs laat je ervaren hoe muziek en klank je lijf als vanzelf in beweging brengen. Daarover gaat euritmie – de vakles die op elke vrijeschool kinderen laat afstemmen op zichzelf en elkaar.

Vrijdag 13 april, 20 tot 22 uur
Zaterdag 14 april, 10 tot 13.30 uur
Vrije School Zeeland, W. Arondeusstraat 59, Middelburg
aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Muziek kun je pas maken als je goed naar elkaar kunt luisteren. Lukt het om af te stemmen? Is er sprake van harmonie of juist niet? Welk muziekinstrument past bij welk kind? Wat is een pentatonische toonladder nou en waarom past die zo goed bij peuters en kleuters? En hoe veranderen toonsoorten als kinderen ouder worden en zich bewuster worden van zichzelf? Via muziek en euritmie verkennen vrijeschool leerlingen deze vragen op een manier die bij hen past, met lijven die willen bewegen. Hoe? Daar trekken we een Inspiratieweekend voor uit. Kom luisteren, vragen en ervaren!

Inspiratieweekend, AViN Zeeland, Inspiratie voor ouders, 13 en 14 april, Antroposofische Vereniging in Nederland

Lees verder

  • Hits: 446

Vacatures leerkrachten

Collegagezocht
De Vrije School Zeeland zoekt met ingang van het nieuwe schooljaar part-time leerkrachten voor klas 1 ( groep 3) wtf 0.8 en klas 5 ( groep 7) wtf 0.2.
Wij zijn een groeiende school met 3 kleuterklassen en 6 onderbouwgroepen, 4 peutergroepen en een BSO. Ons team bestaat uit zowel ervaren als beginnende vrijeschool leerkrachten.
Wij zoeken nieuwe collega’s:
• Die bevlogen vrijeschool onderwijs kunnen geven
• Die bevoegd zijn
• Die om kunnen gaan met verschillen tussen leerlingen
• Die in staat zijn om zelfstandig lessen vorm te geven en materialen te ontwikkelen
• Die opbrengstgericht en kunstzinnig kunnen werken
• Die teamspeler zijn en samen met een collega de verantwoordelijkheid voor een klas willen dragen
• Die geïnspireerd willen worden door de achtergronden van de antroposofie
• Die bereid zijn zich te scholen
• Die een actieve bijdrage kunnen leveren aan de teamontwikkeling
• Die stevig in hun schoenen staan
• Die geen 9-5 mentaliteit hebben.

klas 1, klas 5, Vacatures , groep 3, groep 7

Lees verder

  • Hits: 3306

Lezing Loïs Eijgenraam over het belang van warmte voor kinderen

loiseigenraamOp 12 maart om 20.00 uur houdt Loïs Eijgenraam een lezing over het belang van warmte voor kinderen.

Bij warmte denk je aan natuurlijk aan kleding als omhulling voor het lijf. Wat kun je doen opdat het kind zich behaaglijk voelt? Hoe komt het dat veel kinderen niet eens voelen dat ze koud zijn?
Bij warmte kun je ook aan zielewarmte denken. Wat heeft een kind op dit gebied nodig? Wat vraagt het van ons?

“Inspiratie voor ouders” een werkgroep in de school die avonden en weekenden organiseert voor ouders. We willen ingaan op vragen die bij ouders leven, ons gezamenlijk bezig houden met allerlei thema’s die raken aan het vrijeschool onderwijs, ervaringen uitwisselen en delen.

De toegang voor deze avond is vrij.

Loïs Eijgenraam, lezing, Belang van warmte voor kinderen

  • Hits: 347

Schoolwinkel gesloten

0sorryclosed

 

Door ziekte zijn we genoodzaakt de schoolwinkel vandaag niet open te laten gaan. Excuses voor het ongemak en beterschap voor alle zieken!
Op 28 maart zijn we er weer!
Schoolwinkel

  • Hits: 244

Culturele week

20180302104656
Klas 5 en 6 hebben zich in de jaarlijkse culturele week bezig gehouden met de wereldgodsdiensten. Zij hebben de grote feesten bestudeerd die door verschillende stromingen worden gevierd.
De maquette is daar een mooi zichtbaar resultaat van. Het plezier wat de kinderen aan het maken ervan beleefd hebben spat ervan af.
Klik op lees meer om alle foto's te zien!

klas 5, klas 6, Culturele week, 2017/2018

Lees verder

  • Hits: 515

Uitnodiging adventsviering

Beste ouders en verzorgers,

Namens het team nodigen wij u van harte uit voor de Adventsviering in de Petrus & Pauluskerk in Middelburg op zondag 10 december van 15.30 tot 16.30 uur.

Tijdens deze informele viering zullen we luisteren naar het schoolkoor dat gevormd wordt door de leerlingen van de vierde, vijfde en zesde klas. Ook zullen het ouderkoor Tourdion en het lerarenteam enkele liederen ten gehore brengen. Daarnaast zal er een mooi kerstverhaal worden verteld en zingen wij met z’n allen enkele kerstliederen.

Adventsering,, schoolkoor, Tourdion, Ouderkoor, lerarenteam, kerstliederen, kerstverhaal, uitnodiging

Lees verder

  • Hits: 454

Tips voor een Sinterklaasfeest zonder stress

"Sint en zijn pieten zijn weer in het land! Dat laat ons hart niet alleen kloppen van verwachting, maar ook wel eens van wanhoop of stress. Pepernoten liggen al vanaf begin september in de winkels, het Sinterklaasjournaal wordt elk jaar doller en voller. En pieten én klazen kom je overal tegen: op het werk, de sport- en knutselclub, het kinderdagverblijf en op straat. Hoe houden we het leuk?" Dit is hoe het blog aanvangt. Spreekt het onderwerp je aan? Lees dan verder op het webblog van Inspiratie voor Ouders.

Inspiratie voor ouders, Sint Nicolaas, blogpost, Sinterklaas, Sinterklaasjournaal, pepernoten

  • Hits: 337

Vacture

Download de vacature in pdf 

  Het bestuur van de Stichting Vrije School Zeeland is op zoek naar

BESTUURSLEDEN (m/v)
       (vrijwillig)

Vrije School Zeeland

De Vrije School Zeeland is een zelfstandige school met een eigen bestuur, bestaande uit een toezichthoudend en een uitvoerend deel. De Vrije School Zeeland is een middelgrote gezinsschool met ongeveer 210 leerlingen, verdeeld over drie kleuterklassen en zes lagere schoolklassen.

De Vrije School Zeeland valt, net als elke andere Vrije School, onder de algemeen bijzondere basisscholen: ‘algemeen’ omdat de Vrije School Zeeland openstaat voor alle leerlingen, ongeacht de culturele of levensbeschouwelijke achtergrond; ‘bijzonder’ omdat deze bestuurd wordt door betrokken en deskundige ouders en vrijwilligers en niet door de overheid. De naam Vrije School is ooit gekozen om aan te geven dat de lesstof in de eerste plaats in dienst moet staan van de ontwikkeling van het kind en niet moet worden voorgeschreven vanuit belangen van de overheid, de staat of het bedrijfsleven.

Taken bestuursleden

Het bestuur is verantwoordelijk voor het toezicht op de organisatie en de kwaliteit van het onderwijs. Gemiddeld één keer per maand komt het bestuur bij elkaar. Onderwerpen voor het bestuur zijn o.a.: jaarplan en jaarverslag, schoolplan, strategisch beleidsplan, begroting en financiële jaarrekening, leeropbrengsten, huisvesting, ontwikkelingen passend onderwijs, personeel en formatieomvang en samenwerking met andere scholen.

bestuur, Vacature, bestuursleden, vrijwillig, profiel

Lees verder

  • Hits: 1137