sinterklaascadeautjes-nicoleetmartin

Sint en Nicole et Martin

🎪 Wat hebben Sint Nicolaas, Sint Maarten en Nicole & Martin met elkaar te maken? 🎪

Per post én in de schoen werden er deze week in de kleuterklassen een boel rode enveloppen bezorgd. Daarin zat een kaart van de sprookjesvoorstelling die zij zagen met hun eigen klas en juffies op het podium. Samen met De Bremer Stadsmuzikanten zongen de kleuters een lied. Dat lied kregen ze nu mee naar huis. Wij zijn vrij, vrij om te gaan, wij gaan naar Bremen…

Sint Nicolaas, Sinterklaas, Nicole et Martin

Lees verder

  • Hits: 759

Aanmelding kleuterklassen en informatiebijeenkomsten

spel

De Vrije School Zeeland groeit en de hiermee gepaard gaande groeistuipen worden momenteel zichtbaar.
Onze kleuterklassen zitten dit schooljaar (2019-2020) en de daaropvolgende twee schooljaren al helemaal vol met kinderen die al zijn aangemeld. Dat betekent dat kinderen die geboren zijn voor 1 augustus 2018 wel aangemeld kunnen worden maar op een wachtlijst worden geplaatst.

Dit schooljaar worden er nog 3 informatieve bijeenkomsten gehouden.

Lees verder

  • Hits: 2573

Genieten geblazen!

 

Wat hebben alle kinderen genoten! Van Vrije School Zeeland, CSW Bestevaêr, ABS, Het Talent, TEC Walcheren en vrijeschool De Zilverlinde uit Roosendaal. Geniet nog even lekker met hen na met deze filmpjes. En tot morgen? De laatste kaartjes zijn te koop aan de kassa naast de Witte Tent, een uur voor aanvang van de voorstelling. Wil je zeker zijn van een plekje?

 

Sprookjestheater, Nicole et Martin, De Witte Tent, de Bremer Stadsmuzikanten, de Visser en zijn Vrouw

Lees verder

  • Hits: 560

De bouw van de witte tent!

wittetentfilm

Alle kinderen van Vrijeschool Zeeland zijn woensdag 23 oktober in hun klas verrast met dit filmpje, zodat ze weten dat de Witte Tent er écht staat. Niet in Zwitserland, Frankrijk of Duitsland, maar gewoon bij ons in Middelburg! Gebouwd door tien vaders en moeders van school, samen met de equipe van Nicole & Martin. Op donderdag en vrijdag komen ze kijken, samen met leeftijdgenootjes van de ABS, Talent, CSW Bestevaêr en Taal Expertise Centrum Walcheren. Zelfs de oudste leerlingen van vrijeschool De Zilverlinde uit Roosendaal komen kijken. Wat een feest!

Sprookjestheater, Nicole et Martin, De Witte Tent

Lees verder

  • Hits: 555
inspiratieavond-sprookjes-Grimm

Inspiratie avond sprookjes van Grimm door Els Nijssen

Die sprookjes van Grimm hè? Wat maakt die nou zo bijzonder? Zo oersterk dat we ze al honderden jaren vertellen aan elkaar? Niet alleen in Nederland, maar in vele landen van de wereld? Daarover komt oud-juf Els Nijssen je vertellen op maandag 21 oktober. Voor ouders, grootouders, opvoeders en leerkrachten. Ook als je geen band hebt met Vrije School Zeeland ben je van harte welkom – wel even aanmelden alsjeblieft: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Els:

Lees verder

  • Hits: 738
kaart-nicoleetmartin-onderweg

De Culturele Week is begonnen!

🍁Alle kinderen hoorden bij de start van de Kinderboekenweek van een rondtrekkende straatartiest hoe mooi het is om onderweg te zijn. Altijd kom je weer bijzondere mensen tegen. Ook nu gebeurde dat: zij en de kinderen ontmoetten een reizigster met een rugzak vol prachtige boeken! Elk boek dat ze uit haar rugzak toverde had iets te maken met het thema 'Samen op reis' - van De Gele Ballon, tot De kleine Prins en Alleen op de Wereld.
 
Er klonken ooohs en aaahs door de zaal, want elke klas kreeg een boek kado! Tot slot landde er nog een luchtballon met een reizigster die vertelde over het volgende vervoermiddel op haar bucketlist: wat zou ze graag een houten woonwagen van dichtbij zien en er een stukje in rijden.... Dat treft, want laten er nou net een paar onderweg zijn naar Middelburg! Op het prikbord in de grote zaal kun je zien waar Nicole & Martin en hun ploeg nu zijn. Of kijk eens op Nicole & Martin.🍁

Lees verder

  • Hits: 656

Spaar samen met de Drvkkerij voor de schoolbiblioteek!

kinderboekenweekOp woensdag 2 oktober zullen we tijdens een speciale dagopening kort stilstaan bij de start van de Kinderboekenweek die in het teken staat van Reizen. Wij koppelen de Kinderboekenweek aan onze culturele week en die staat weer in verbinding met de komst van het Sprookjestheater van Nicole & Martin, eind oktober. Lees er meer over in de speciale nieuwsbrief die eind vorige week aan iedereen is verstuurd of bekijk de speciale pagina op onze site.

Spaar samen met de Drvkkerij voor de schoolbiblioteek!

Tijdens de Kinderboekenweek (2 t/m 13 oktober) kunnen ouders en kinderen bij boekhandel de Drvkkery sparen voor nieuwe boeken in de schoolbibliotheek! Helpt u ook mee?

Kinderboekenweek, 2018, schoolbibliotheek, de Drvkkery, sparen

Lees verder

  • Hits: 1492

Meld je aan voor de bouwploeg!

 

Houd je van festivals en kamperen en maak je graag tijd vrij voor de komst van het theatergezelschap Nicole & Martin naar Middelburg eind oktober? Meld je dan aan voor de bouwploeg die hun Witte Tent gaat laten verrijzen op de oude atletiekbaan in de Veersepoort! Als een Zwitsers zakmes heeft alles zijn plaats en logica. Moet ook wel: iedere week bouwt Martin deze prachtige koepeltent op - ergens in Europa en altijd met mensen ter plekke. Daar gaat het juist om: samen iets moois mogelijk maken.

Sprookjestheater, Nicole et Martin, De Witte Tent

Lees verder

  • Hits: 1057