Sprankelend sprookjestheater

Eindelijk kunnen we het jullie verklappen…

Dit najaar bestaat Vrije School Zeeland 45 jaar én het vrijeschoolonderwijs is 100 jaar jong. We zijn dubbel jarig en dat gaan we vieren!

Van 21 t/m 28 oktober 2019 is de nomadische karavaan van Nicole & Martin te gast in Middelburg.  Al twintig jaar doorkruist dit theatergezelschap Europa en speelt sprookjes van Grimm, in acht talen – ook in het Nederlands. Sprookjes werden eeuwenlang mondeling doorgegeven. Nu worden ze gespeeld op een manier die je zelden ziet: doorleefd, behendig, met humor en met heel veel liefde. Nicole & Martin brengen diepe verhalen met vernuftige beelden, vrolijke muziek en een flinke scheut acrobatiek.

Nicole & Martin willen overal kunnen spelen: op pleinen, in parken – zelfs in de bergen. Daarom reist er een flinke circustent met hen mee. Deze White Tent bouwen ze iedere week op samen met de mensen voor wie ze komen spelen. Bij ons in Middelburg gaan we dat doen op de oude atletiekbaan in de Veersepoort. Die vergeten plek veranderen we met elkaar in een hartverwarmende stek: samen maken we er een feestweek van! We zoeken sterke tentenbouwers, vriendelijke gastheren en -vrouwen, vrolijke pannenkoekenbakkers, en magische mooimakers. Ook welkom: een uurtje hulp hier en daar in de klas van je kind, want alle klassen verzinnen eigen activiteiten in de aanloop naar deze bijzondere week.

Reserveer vast tijd in je agenda tussen 21 en 28 oktober en meld je vast aan!
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PRogramma

Alle kleuters en leerlingen van VSZ en de vrijeschoolklassen van CSW Bestevaêr worden getrakteerd op een besloten schoolvoorstelling.
Daarnaast speelt het gezelschap twee verschillende openbare voorstellingen op zaterdag 26 oktober: voor iedereen vanaf vijf jaar. Kaartjes hiervoor zijn uitsluitend te koop via de site van het gezelschap. Wacht niet te lang!

Kaarten kopen sprookjestheater VSZ 26 oktober 2019

Kaarten zaterdag 26 oktober

Naast de besloten schoolvoorstellingen voor de VSZ speelt het gezelschap twee verschillende openbare voorstellingen op zaterdag 26 oktober - voor iedereen vanaf vijf jaar. Om 11 uur wordt Hans en Grietje gespeeld en aan de vooravond van Nacht van de Nacht, om 18.30 uur: IJzeren Hans.

Kaarten zijn uitsluitend te koop via de website van het gezelschap.

DATA

DINSDAG 22 OKTOBER 8-16 UUR
TENT OPBOUWEN
DONDERDAG 24 OKTOBER
BESLOTEN SCHOOLVOORSTELLING KLEUTERS T/M KLAS 3
VRIJDAG 25 OKTOBER
BESLOTEN SCHOOLVOORSTELLING KLAS 4 T/M KLAS 8
ZATERDAG 26 OKTOBER 11 UUR
HANS & GRIETJE
ZATERDAG 26 OKTOBER 18.30 UUR
IJZEREN HANS
ZONDAG 27 OKTOBER 9-14 UUR
TENT AFBREKEN & TERREIN OPLEVEREN

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie zijn Nicole en Martin?

Nicole & Martin | Ze toeren rond in houten woonwagens, met op sprookjes geënte voorstellingen. Hun kinderen, Samuel en Sascha, krijgen onderweg vrijeschoolonderwijs in de vrachtwagen.

Nicole & Martin vormen een rondreizend circustheatergezelschap dat in heel Europa haar tenten opslaat. Ze worden overal door een trouwe schare fans onthaald en zelfs gevolgd. ‘Je gaat hun tent binnen en je komt er als een ander mens uit. Het is magisch, verstild en poëtisch’ zijn de geluiden die hen vooruitsnellen.
(Bron: 'Sprookjes op Waldorfwielen' uit Seizoener editie zomer 2018 door Monique Vaessen | Lees het hele artikel!)

Lees meer over hen zelf, maar ook over het creatieve- en tourteam van deze nomadische karavaan op hun eigen website. Je vindt er ook het volledige programma, kunt er kaartjes bestellen en je hart ophalen in de gallery, met alle leuke foto's en  filmpjes. 

Culturele week

De Culturele Week van Vrije School Zeeland vindt meestal plaats in het voorjaar. Elke leerkracht werkt aan een passende invulling voor haar / zijn klas. De kinderen werken aan verschillende onderwerpen die samenhangen met Europees burgerschap.

Deze herfst wordt de Culturele Week van het schooljaar 2019 / 2020 gekoppeld aan de komst van het rondreizende theatergezelschap Nicole & Martin: van 7 t/m 11 oktober gaan alle kleuters en klassen aan de slag.

Hulp van ouders is van harte welkom!

Heb je tijd of ideeën? Laat het weten aan de leerkracht of klasseraad.
Of mail de werkgroep:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MEER INFORMATIE VOLGT IN SEPTEMBER

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je meehelpen? Neem dan contact met op met de voorbereidende werkgroep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Je kunt ons ook volgen via VSZ-Facebook en Instagram
                                    
Hartelijke groet,
Meester Boudewijn, Roos Dobson, juf Nelleke, juf Marieke, Maya van Veen, Hans Jansen, Leontien Poppe, Manon Berendse en Aurora Dobson