Bso de Buitenkans

Aan de school is een eigen Bso verbonden: Bso De Buitenkans. Wij bieden voorschoolse en naschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Momenteel is deze kinderopvang gevestigd in een vrijstaande unit op het plein van de school.

We zijn een kleinschalige kinderopvang met een groep van niet meer dan 20 kinderen. Er wordt gewerkt vanuit dezelfde uitgangspunten als de school. Uw kind ervaart dat de vertrouwde schoolsfeer wordt voortgezet in de voor- en naschoolse tijd.

Vanuit de huiselijk ingerichte unit, met verschillende speelhoekjes en spelmateriaal, stimuleren we de kinderen om zo veel mogelijk buiten te spelen. Er is ruimte voor de fantasie, het eigen spel van het kind en het plezier van het samenzijn.
Er wordt geen passief vermaak geboden in de vorm van computerspelletjes of dvd’s kijken. We hebben aandacht voor natuur, milieu, gezonde voeding en een prettige omgeving, waarbij we de kinderen laten ontdekken wat hun mogelijkheden zijn en hoe zij hier aan kunnen bijdragen.

Contractvormen & vergoeding

Een Vso contract staat los van een Nso contract, en is tijdens schoolweken altijd van 07:15u – 08:15u.
De Nso middagen zijn ingedeeld in twee blokken:

  • 12:30u/13:00u – 15:00u en van
  • 14:45u – 17:45u.

U kunt per middag kiezen voor een of twee blokken opvang voor uw kind.

Er zijn verschillende contractvormen mogelijk voor zowel Vso als Nso:

  • Een vast contract met of zonder vakantie - opvang
  • Een flexibel contract met of zonder vakantie – opvang
  • Een vakantie- en studiedagen contract

Openingstijden:

De openingstijden sluiten aan bij de schooltijden en zijn van maandag tot en met vrijdag:

* Vso 07:15u – 08:15u
* Nso 12:30/13:00u – 17:45u

Tijdens studiedagen en enkele dagen in de schoolvakantie’s:  07:30u – 18:00u

Bso De Buitenkans is een erkend en geregistreerd kindercentrum. Dat garandeert een veilige omgeving met professionele begeleiding. De erkenning biedt tevens het voordeel dat u via de belastingdienst een deel van de kosten terug kunt krijgen in de vorm van kinderopvangtoeslag. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van uw gezinsinkomen. De uurprijs van de kinderopvang wisselt per contractvorm en begint in 2018 met € 6,95 per uur.

Op www.toeslagen.nl  site buiten onze site kunt u aan de hand van uw inkomen de hoogte van de kindertoeslag berekenen.
Op www.belastingdienst.nl  site buiten onze sitekunt u aan de hand van uw inkomen en het aantal uren opvang dat u per week wenst, een proefberekening maken en/of kinderopvangtoeslag aanvragen.

Contact en aanmelden

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar het telefoonnummer 06-25063680. U kunt dan iets inspreken en wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Onderstaand vindt u de algemene bepalingen van de Buitenkans het aanmeldformulier en het inspectierapport.