kaart-nicoleetmartin-onderweg
🍁Alle kinderen hoorden bij de start van de Kinderboekenweek van een rondtrekkende straatartiest hoe mooi het is om onderweg te zijn. Altijd kom je weer bijzondere mensen tegen. Ook nu gebeurde dat: zij en de kinderen ontmoetten een reizigster met een rugzak vol prachtige boeken! Elk boek dat ze uit haar rugzak toverde had iets te maken met het thema 'Samen op reis' - van De Gele Ballon, tot De kleine Prins en Alleen op de Wereld.
 
Er klonken ooohs en aaahs door de zaal, want elke klas kreeg een boek kado! Tot slot landde er nog een luchtballon met een reizigster die vertelde over het volgende vervoermiddel op haar bucketlist: wat zou ze graag een houten woonwagen van dichtbij zien en er een stukje in rijden.... Dat treft, want laten er nou net een paar onderweg zijn naar Middelburg! Op het prikbord in de grote zaal kun je zien waar Nicole & Martin en hun ploeg nu zijn. Of kijk eens op Nicole & Martin.🍁

Wat is een Culturele Week?

Alle leerkrachten bereiden deze speciale periode voor vanuit een thema dat aansluit past bij de vertelstof van hun klas en de leeftijd van de kinderen. Dit keer is het thema 'Samen op reis', wat zowel aansluit bij het sprookjestheater als bij de Kinderboekenweek. Met hart, hoofd en handen zijn zij samen op weg. 
 
Van juffie Anna, Esther, Iris, Truus en Susanne: In de kleuterklassen wordt het thema ‘Reis mee’ uitgewerkt met vervoersmiddelen, wegen en onderkomens, zoals tenten en huisjes. En er komt post aan van de poppen die met vakantie zijn geweest. Op woensdag 23 oktober vieren de kleuters hun eigen sprookjestheaterfeestje in de beslotenheid van onze school. Misschien ontdekken ze die dag wel hun eigen Witte Tent!
 
Van juf Jacqueline, Laura, Marianne en Claartje: Klas 1 werkt verder met Lotus Tjoonk aan het kringspelletje van de Bremer Stadsmuzikanten, dat ze ook zullen opvoeren voor klas 2. Klas 2 gaat op reis met Sint Brandaan, de abt van een Iers klooster, die in een boek allerlei dingen leest die hij niet kan geloven. Samen met zijn medebroeders bevaart hij de wereldzeeën. Onderweg maakt hij van alles mee… 
 
Van juf Marit, Laura en meester Erik: Het verhaal van klas 3 is nog even een verrassing, maar de voorbereidingen voor de workshop muziek samen met klas 4 onder leiding van Hans van der Werff zijn al in volle gang! Klas 4 reist door de wereld van Remi, Vitalis, het aapje Joli-Cœur en de drie honden uit het boek ‘Alleen op de wereld’. Samen trekken ze Frankrijk door en verdienen de kost met toneel- en muziekuitvoeringen. Hier ligt natuurlijk weer een prachtige link met het theater van Nicole en Martin, want klas 3 en 4 zullen ook een clownsworkshop gaan volgen. Rode neuzen gezocht!
 
Van juf Christine, juf Suzzy, juf Wendela en juf Laura: Het thema reizen wordt in klas 5 en 6 breed aangeboden. Waarmee kun je reizen? Waarom zou je reizen? En waar gaat je reis naartoe? In je hoofd kan je reizen door naar verhalen te luisteren. Reizen kun je ook in je fantasie doen. Elke dag beginnen we met een reisverhaal (een vertelling of eigen ervaring). Daarna maken de leerlingen een verwerkingsopdracht, zoals een (fictief) reisverhaal, een strip of een landkaart. De zesde gaat hiermee verder in de taalperiode na de Culturele Week. De vijfde werkt het verder uit als een reizend theatergezelschap, in een voorstelling vol liederen, afgewisseld met acrobatiek-achtige kunsten. Komt dat zien!

🌻FEESTELIJK SLOT CULTURELE WEEK

Ouders, grootouders, broers en zussen zijn van harte welkom op school om samen de Culturele Week feestelijk af te sluiten. Met muziek, clownerie, acrobatiek en natuurlijk is er taart! Ook kun je alvast kaartjes kopen voor Nicole & Martin.

Donderdag 10 oktober

  • 13u45 - 14u30 presentatie van verschillende klassen in de grote zaal
  • 14u30 - 15u30 exposities in alle klassen
    én voorverkoop van kaartjes Nicole & Martin voor zaterdag 26 oktober🌻

Meer weten?

Kijk op de pagina van het sprookjestheater en de culturele week of volg ons op fb en instagram

 

  • Hits: 656